Vin Cuit

Vin Cuit betekent letterlijk 'gekookte wijn'. Het is een traditionele wijn uit de Provence.. Het wordt gemaakt volgens een oud procedé. Na het persen wordt de most gekookt in een koperen ketel boven een open houtvuur. Het doel is om door de verhitting de most verder te concentreren. Het geheel mag echter niet gaan koken... Tijdens dit procedé komen er vaste bestanddelen boven drijven, deze worden continu verwijderd om bitterheid te voorkomen. Daarna laat men de wijn afkoelen en wordt deze op vaatjes gelagerd. Er vindt een vergisting plaats die uit zichzelf stopt wanneer een alcoholpercentage van 15% en een suikergehalte van 90g/L wordt bereikt. Het resultaat is een elegante maar zoete wijn die heerlijk is bij desserts als taarten, bij fruitdesserts, foie gras, blauwe kazen of als aperitief.. Enjoy!

Prijs€ 13,50
LandFrankrijk
StreekCotes de Provence
Type wijndessert
ProducentChateau Grand Boise
DruivensoortGrenache, Syrah, Cinsault, Carignan