Cotes de Provence

Chateau Grand Boise Rosé

De Provence is gespecialiseerd in rosé maar produceert ook prachtig wit en rood. Chateau Grand Boise was nog niet eerder op de Nederlandse markt. Wij zijn heel blij dat wij deze ontdekking hebben gedaan! Dit is echt een huis dat in de eredivisie zit qua kwaliteit en smaak. Er wordt volledig biodynamich gewerkt. Proefnotitie Rosé: De wijn beschikt in de smaak over zalige en verfrissende aromas van geplette bessen met bloemige en mineralige tonen. Een complexe wijn met een frisse en lange finish. Een rijke bloemige geur met heerlijke tonen van grapefruit kruisbes en witte peper.

Prijs€ 15,95
LandFrankrijk
StreekProvence
Type wijnRosé
ProducentChateau Grand Boise
DruivensoortGrenache, Cinsault, Syrah
Lees meer

Chateau Grand Boise Rouge

De Provence is gespecialiseerd in rosé maar produceert ook prachtig wit en rood. Chateau Grand Boise was nog niet eerder op de Nederlandse markt. Wij zijn heel blij dat wij deze ontdekking hebben gedaan! Dit is echt een huis dat in de eredivisie zit qua kwaliteit en smaak. Er wordt volledig biodynamich gewerkt. Proefnotitie: rijke smaak van zwarte kersen en zwarte bes. Hij start met een elegante en crunchy opening, rijke kruidigheid en opvallend veel lengte.

Prijs€ 18,95
LandFrankrijk
StreekCotes de Provence
Type wijnRood
ProducentChateau Grand Boise
DruivensoortGrenache, Syrah, Cabernet Sauvignon

Chateau Grand Boise Blanc

De Provence is gespecialiseerd in rosé maar produceert ook prachtig wit en rood. Chateau Grand Boise was nog niet eerder op de Nederlandse markt. Wij zijn heel blij dat wij deze ontdekking hebben gedaan! Dit is echt een huis dat in de eredivisie zit qua kwaliteit en smaak. Er wordt volledig biodynamich gewerkt. Proefnotitie: de geur is vrij bloemig met een hint van citroenzeste en venkel. In de mond veel structuur en lengte. Een mooie balans tussen de rijpe tonen, zachte zuren en mineraliteit.

Prijs€ 17,95
LandFrankrijk
StreekCotes de Provence
Type wijnwit
ProducentChateau Grand Boise
DruivensoortRolle (= Vermentino)

Vin Cuit

Vin Cuit betekent letterlijk 'gekookte wijn'. Het is een traditionele wijn uit de Provence.. Het wordt gemaakt volgens een oud procedé. Na het persen wordt de most gekookt in een koperen ketel boven een open houtvuur. Het doel is om door de verhitting de most verder te concentreren. Het geheel mag echter niet gaan koken... Tijdens dit procedé komen er vaste bestanddelen boven drijven, deze worden continu verwijderd om bitterheid te voorkomen. Daarna laat men de wijn afkoelen en wordt deze op vaatjes gelagerd. Er vindt een vergisting plaats die uit zichzelf stopt wanneer een alcoholpercentage van 15% en een suikergehalte van 90g/L wordt bereikt. Het resultaat is een elegante maar zoete wijn die heerlijk is bij desserts als taarten, bij fruitdesserts, foie gras, blauwe kazen of als aperitief.. Enjoy!

Prijs€ 13,50
LandFrankrijk
StreekCotes de Provence
Type wijndessert
ProducentChateau Grand Boise
DruivensoortGrenache, Syrah, Cinsault, Carignan